Veelgestelde vragen

Volvlak-printen is in principe geen probleem, maar zo’n 30 % van het oppervlak is het beste. Growingpaper zit vol met ‘hobbelige’ zaden waardoor bij volvlak ‘‘strepen’’ kunnen ontstaan ook zal er altijd enige verschuiving ( fractie van mm) van de prints onderling plaats vinden door de structuur van het papier.

Maak zoveel mogelijk gebruik van ‘duidelijke’ letters tekst, kleine en smalle letter type kunnen dicht lopen. We printen met inktjet machines, zodoende kunnen we niet aflopend printen maar is er altijd een witrand van 8 millimeter rondom.

Consumenten kunnen op een inktjetprinter - op kleine schaal - best zelf een printje maken.

Voor zakelijke opdrachten printen we altijd in onze eigen, milieuvriendelijke printshop. Ons groeipapier is een natuurproduct en wordt op printers met milieuvriendelijke inkt geprint. Bij offset is er een hoge walsdruk die niet bevorderlijk is voor de zaden (ze worden geplet) en ook de hoge temperatuur van laserprinters is funest.

Wat betreft de printkwaliteit: aanleg en doorvoer op printers is altijd lastiger dan via offset. Je moet het drukken van groeipapier dan ook beoordelen als ‘ambachtelijk’ drukwerk dat het beste door onze professionals uitgevoerd kan worden.

Webshopbestellingen worden altijd binnen 2 dagen geleverd.

Printopdrachten worden normaal gesproken binnen een paar dagen verstuurd, ná ontvangst van de betaling.( 4-6 dagen) Bij grote orders graag in overleg de levertijd afspreken.

Geboortekaartjes en rouwkaarten hebben bij ons vanzelfsprekend prioriteit. Die versturen we nog dezelfde dag of, in overleg, een dag later.

We maken gebruik van natuurlijk ongebleekt papier. De kleur is off white.

In A4-groeipapier zitten tussen de 200 en 400 zaden (afhankelijk van de soort).

Leverbaar in 70 gram papier: veldbloemen, klaprozen (Papaver), vergeetmeniet, sla mix, worteltjes en citroen melisse.

Leverbaar in 250 gram papier: mix van Alysum met klaprozen (Papaver), vergeetmeniet en mix van Rucola met Basilicum.


Onze missie

Met Growingpaper willen we uw woorden en plannen op een eerlijke, milieuvriendelijke manier laten kiemen, groeien en bloeien.

  • Visie : 'natuur verantwoord denken' en doen, prettig zaken doen!
  • Milieu verantwoordelijk: productie zonder schadelijke stoffen, duurzaam bedrijfsgebouw en inrichting,
  • Inhoudelijk betrokken: Iedere medewerker voelt een hoge mate van betrokkenheid.
  • Waarde creatie: iedere dag invulling geven aan onze kernwaarde: betrokkenheid, co-creatie en verantwoordelijkheid
  • Strategie: investeren in mensen, innovatie en duurzaamheid

Ton en Geert

MAKE VOF is Ton Keetels (l) de organisatieman en Geert Maas (r) het creatieve brein. Dus biodivers en gebaseert  op vriendschap, ondernemerschap, duurzaamheid en vertrouwen. In 2008 bracht de inovatieprijs voor hun concept 'Be Aware, Get Better ' de start voor duurzaam denken. De thema's BE Green, BE Happy, BE Good, BE Fair en BE Pure stonden en zijn de speerpunten. Growingpaper kwam uit dit concept en is ontwikkeld tot een unieke papiersoort in Europa. Growingpaper is door ons geregistreerd en werken we fulltime aan verdere ontwikkeling van papier en een duurzame printproces. Met ons gedachtegoed voor 'Growing people', breidt ons concept verder uit tot een community van mensen met dezelfde passie voor eerlijkheid.

Growing People

Groeiende vakmensen die onze werkwijze een duurzaam hart toedragen.

Bart, Hoessein, Geert, Eva, Netty, Jan (staand v.l.n.r.)
Eddy, Ton, Tjanne (zittend v.l.n.r.)

MAKE: Jan, Hoessein, Ton en Geert.
Webontwikkeling: Bart  
Vormgeving: Studio Adam: Eva,  Atelier-X:  Eddy 
Tekst en communicatiebureau: Tjanne
Verkoop je kwaliteiten: Netstitch
(klik op namen voor meer informatie over onze hulptroepen)